marți, 10 decembrie 2013

Succesul in Public Speaking

Ai inceput de ceva timp sa vorbesti in fata oamenilor. Chiar mai mult de atat, iti place sa faci acest lucru si te descurci foarte bine. Te pricepi sa sustii un discurs public, reusesti sa concepi prezentari de impact, structurarea si organizarea materialului iti este la indemana. Si totusi... mai ai nevoie de ceva? Ce parere ai avea daca ti-as dezvalui care sunt secretele vorbitorilor profesionisti? Vei afla astfel cum sa ajungi mai repede sa fii recunoscut a fi un expert, de catre public si implicit de ceilalti vorbitori.

Despre subiectul succesului vom discuta astazi, caci este foarte important sa stii ce ai de facut pentru a reusi in domeniul vorbitului in public. Si astfel vom initia o calatorie frumoasa in lumea public speaking-ului.

1. Informeaza-te in permanenta in legatura cu domeniul care te pasioneaza. Informeaza-te din carti, din materiale de specialitate, studii, filme, documentare, bloguri, orice sursa credibila din domeniul respectiv. Poti accesa articolul anterior despre cartile utile unui vorbitor public.
2. Creaza-ti propriul stil! Fa tot posibilul sa devii natural, acest aspect implicand si absenta tehnicilor de manipulare si de teatru pe care foarte multi vorbitori de nivel mediu le folosesc (am precizat mediu ca sa nu scriu mediocru).
3. Invata sa creezi prezentari de impact, fie ca folosesti imaginile vizuale, fie ca vorbesti liber. Fa tot posibilul sa iti folosesti varietatea vocii, sa punctezi ideile principale si sa transmiti emotie.

4. Devino specialist in cateva domenii de baza, si conexiuni ale acestora. Te-ar ajuta sa ai cateva certificari si formari in domeniu, insa cea mai importanta este experienta practica, ea oferindu-ti exemple personal si povesti diverse.
5. Creaza-ti propriul brand, propria imagine publica recunoscuta. Acest lucru inseamna sa ai propriul site sau blog, Pagina de Facebook, conturi in Social Media, logo, roll-up, carti de vizita si alte lucruri adiacente acestora. Din experienta personala, pot sa iti precizez ca m-am identificat cu perspectiva vorbitorului in public, din momentul in care am inceput lucrul la acest blog.

6. Sa ai aparitii la cat mai multe evenimente publice, ca si speaker sau organizator. De asemenea, este important ca evenimentele sa aiba legatura cu domeniul tau de specialitate.

7. Tot timpul sa pastrezi standardul cat mai sus! Calitatea pe care o oferi te va recomanda ca si vorbitor, fie ca este vorba despre training sau despre public speaking. Ii spuneam recent unui cunoscut caruia i s-a recomandat sa isi dea voie sa greseasca, ca leac pentru perfectionismul sau, sa nu faca acest lucru. Sa nu greseasca, nici macar intentionat, ci sa faca tot posibilul sa isi depaseasca nivelul calitativ.
8. Fii creativ! Dezvolta-ti in permanenta creativitatea si imaginatia. Pentru a face acest lucru da-ti voie sa fii inspirat, dezvolta-ti gandirea laterala si asociativa.

 9. Invata sa spui povesti si sa devii un bun povestitor. Prin intermediul povestilor vei reusi sa creezi conexiune si sa starnesti emotie.


Iti multumesc ca ai parcurs pana la final acest articol.
Cu stima,
Razvan Curcubata,
Vorbitor in Public si Antreprenor Emotional.

Un comentariu:

  1. Bună ziua tuturor, eu sunt Jesus Mckinney din Texas și vreau doar să spun un mulțumesc foarte răsunător serviciilor de împrumut financiar de la Benjamin Lee pentru sinceritatea, deschiderea, transparența, veridicitatea, dragostea și sprijinul lor în timpul și după ce am primit fonduri de împrumut de la ei. Am trecut prin multe și timpul nu-mi permite să spun tot ce am trecut online în invitat sau să primesc fonduri de împrumut pentru a obține o casă aici în SUA, dar Dumnezeu mi-a răspuns rugăciunile prin sprijinul și dragostea lui Benjamin Lee, m-a îmbrățișat și m-a înțeles în ciuda îndoielii și neseriozității mele inițiale și cu inima și dragostea lui bună sunt acum proprietar de locuințe prin fondurile sale de împrumut cu rata dobânzii de 2% și am promis să răspândesc aceste știri și să spun lumii că există încă autentic și puține firme de împrumut online bune care pot ajuta și, de asemenea, să reînvie un os uscat. Nu uitați să ascultați și să citiți această mărturie, deoarece aceasta este o adevărată experiență care schimbă viața și oricine are nevoie de acest tip de schimbare nu ar trebui să ezite sau să se îndoiască asta pentru că am dovedit și jur lui Dumnezeu în Rai că această poveste este reală și, de asemenea, povestea experienței mele cu ei.
    Contactați-le astăzi. Text WhatsApp: (+1 989-394-3740) E-mail: 247officedept@gmail.com

    RăspundețiȘtergere