duminică, 23 septembrie 2012

Notiuni de baza in "tehnica vanzarii"

Joi 20 septembrie a fost o zi frumoasa, o zi ca oricare alta, insa pentru echipa Swobb a fost o zi deosebita.
Caci joi, incepand cu ora 18:00, am avut primul training de vanzari sustinut impreuna cu Ciprian Angheluta .
 
A fost super. Toti cei care au participat au primit informatie de cea mai buna calitate. Am discutat despre ceea ce are de facut un agent de vanzari ca sa aiba succesul scontat in aceasta atat de frumoasa meserie.
 
Nu voi detalia prea mult in legatura cu materialul prezentat, nu acesta este scopul blogului. Voi preciza, in schimb felul in care s-a desfasurat acest training.
 
Am facut o echipa deosebita cu Ciprian. De altfel noi doi suntem doua personalitati atat de diferite, el cu seriozitatea unui business coach, orientat spre partea reala a lumii si carisma aristocrata asociata cercurilor exclusiviste, iar eu un etern visator, entuziast, orientat spre om si partea imaginativa a vietii.
 
Doi traineri = senzatie
 
Intreaga sesiune de training s-a desfasurat pe parcursul a 3 ore, mari si late. Uimitor a fost faptul ca niciunul dintre participanti nu s-a uitat la ceas, nu a cascat si, pe deasupra au fost si foarte interesati de fiecare subiect adus in discutie.
 
Ceea ce a adus diversitate absoluta trainingului a fost chiar cele doua tipologii diferite de traineri. Am facut o echipa "de senzatie". 
 
Ciprian a intervenit exact la momentul potrivit de fiecare data, cu notiuni de specialitate din lucrul cu clientii sai.
 
Seara a inceput prin cateva momente de a ne cunoaste reciproc, cine suntem, ce facem, cui ne adresam. Am continuat cu asteptarile participantilor si, fireste cu asteptarile trainerilor, caci ceea ce ne doream era un brainstorming nu o prezentare monologata.
 
A continuat cu ceea ce este cu adevarat important pentru un agent de vanzari: ce stie si ce face un agent de vanzari. Un bonus al serii a fost prezentarea modelului SPIN de vanzari. Fiecare tema a fost bine pregatita si cu multe exemple ca sa fie inteleasa.
 
Un moment deosebit a fost atunci cand un participant a iesit la flipchart ca sa ne arate cat de simplu este sa abordezi persoane necunoscute. Acum Ciprian si-a intrat in rolul de coach, si a facut impreuna cu acea persoana, o sesiune de managementul refuzurilor. Foarte interesant.
 
Am facut si cadouri, un audio book legat de arta vanzarii. 
 
Una peste alta, seara a fost un succes total si pentru noi cei care am trainuit, si pentru cei care au fost trainuiti.

Un comentariu:

  1. Asa a fost, o seara de megasenzatie,... plina de emotii ,zambete si informatii valoroase.
    Multumim Razvan! Multumim Ciprian!

    RăspundețiȘtergere