miercuri, 5 septembrie 2012

Sedinta de Toastmasters

Azi am participat, pentru prima data anul acesta, la sedinta Toastmasters Timisoara

Ce este Toastmasters?

Ei bine un program pornit in 1924, la YMCA din Santa Ana, California. Primul club a fost infiintat de Ralph C. Smedley, iar pana in prezent exista in 91 de tari avand aproximativ 226.000 de membri. Scopul organizatiei a fost de a dezvolta abilitatile de comunicare si leadership, astfel ducand la cresterea increderii in sine

Sedintele Toastmasters se desfasoara intr-un cadru organizat, fiecare detaliu fiind foarte bine pus la punct. Acest aspect il observi inca din momentul in care primesti agenda serii,  remarcabil fiind faptul ca programul se respecta intocmai.  

Un plus al acestui club de public speaking este ca exista 6 persoane cu sarcini bine stabilite:

1. Numarator de Ă - uri

2. Gramatician

3. Cronometru

4. Evaluator de Leadership 1

5. Evaluator de Leadership 2 

6. Evaluator general 

Fiecare din acestia are rolul sau si, la sfarsit, prezinta feed back-ul functie de fiecare vorbitor in parte.

Intalnirea efectiva se desfasoara in trei etape:

1. Discursurile pregatite
2. Evaluarile discursurilor
3. Table Topics (discurs impromptu)

De altfel, la sesiunea de discurs improvizat, am participat si euAm avut de sustinut un speach care sa porneasca de la proverbul romanesc: "Cine alearga dupa doi iepuri nu prinde niciunul"
M-am descurcat destul de bine :) Si chiar mi-a placut sa fac asa ceva. Discursul meu a fost unul destul de ne-optimist (daca imi este permisa folosirea acestui cuvant). Zic ne-optimist, caci cuvantul serii a fost Optimism

Una peste alta, a fost o seara frumoasa, am gasit un mediu profesionist de lucru, iar pentru un public speaker este important sa aiba parte de calitate.

M-am hotarat sa incep programul Toastmasters, il voi duce pana la capat, voi parcurge toate cele 10 lectii si voi capata titulatura de "Competent Communicator". Fiecare lectie se concretizeaza intr-un discurs, evaluat de un alt membru care va incerca sa dea un feedback profesional2 comentarii:

  1. Foarte tare! Nici nu am stiut ca exista o astfel de organizatie mai ales in Romania. Multa bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exista de ceva timp. Si este un bun prilej ca sa capeti experienta in public speaking

      Ștergere