joi, 10 ianuarie 2013

Let's talk about "LOVE"

"M-am gandit intotdeauna cum se poate defini iubirea, iar a defini iubirea este un risc, pentru ca ea este o imponderabila si, cu toate acestea, ea isi cere drepturile la definitii ... este provocatoare." cu aceste cuvinte isi incepe Maestrul Dan Puric o emisiune la TVR1, ca o prefata a prelegerii sale "Despre Iubire". 

Marele Maestru este un magician al cuvintelor, felul in care vorbeste, se exprima si stabileste conexiunile cu audienta il recomanda pe Dan Puric ca fiind un exceptional orator. Sunt atat de mandru ca sunt contemporan cu el, de altfel, anul trecut avand si placerea de a-l vedea "pe viu" vorbind "Despre Viata" in sala Filarmonicii din Timisoara. Ideile sale au avut un foarte mare efect asupra mea, deoarece toata seara, cuvintele auzite mi-au rasunat in minte.

Oare cum reuseste sa stabileasca aceasta conexiune cu cei din fata sa, astfel incat, chiar si dupa ce cortina a coborat, legatura sa ramana si cuvintele sa rasune in amintirea ascultatorului? Sunt doar lucruri simple, pe care maestrul le face sau exista un proces complex de natura subtila pe care nu il poti observa, insa pe care il simti si care te simte?

Singura explicatie, pe care am gasit-o, este ca el nu vorbeste doar ganduri gandite, ci ca in spatele fiecarui cuvant exista o multitudine de stari si emotii, pe care domnul Puric o transmite. Acest lucru se intampla atunci cand "pui suflet", cand "pui inima" in vorbele tale, caci atunci cand te adresezi holistic celor din fata ta, stabilesti o conexiune asubstantiata, o legatura intre suflete, o punte intre inimi.

Cuvantul poate avea o forta foarte mare, el fiind creator si distrugator, puterea cuvantului fiind dezbatuta de diversi autori din domeniul dezvoltarii personale. Si astfel, pentru a intelege cu adevarat ce inseamna cuvantul si puterea sa, te rog sa vizualizezi lansarea unei nave spatiale pe orbita.

Spectatorii se strang sa observe minunatia si implinirea stiintei. Acest eveniment este transmis in peste 160 de tari. Tot mapamondul asteapta cu sufletul la gura extraordinarul moment. Apar in cele din urma cei 3  astronauti, imbracati in costumele lor albe, salutand publicul. Timp de 6 luni vor coabita in vidul nemarginirii universale. Suntem martorii primei colaborari dintre SUA, Rusia si China, cele mai mari puteri geopolitice.

Si iata ... incepe numaratoarea inversa.

10 ... 9 ... 8 ... 7 ... 6 ... 5 ... 4 ... 3 ... 2 ... 1 ... Blast Off! (oare nu ti s-a parut ciudat ca in timp ce numarai mai devreme, in minte iti rasuna vocea de televiziune, care transmitea alaturi de tine?)
Naveta este propulsata cu ajutorul a doua rachete externe, care dupa ce isi epuizeaza combustibilul, sunt desprinse de nava mama, apoi intrand in actiune motoarele principale, reusind astfel sa ajunga pana in maretia cosmica.

Si acum, dupa ce ai reusit sa vizualizezi toate imaginile, chiar putand sa il si auzi pe Tom Hanks rostind memorabila expresie: "Houston we've got a problem!" ... te rog sa faci inca un exercitiu de imaginatie ... Naveta spatiala reprezinta cuvantul... rachetele care o propulseaza sunt sentimentul si emotia atasata cuvantului, motoarele principale semnifica gandul si ideea de unde a pornit cuvantul... iar destinatia este prefigurata de inima celui care asculta.

Dupa cum poti observa foarte bine, punctul final este de fapt un nou inceput, intregul Univers facandu-si locul in sulfetul unui om. Atat de mare este sufletul unui om. Singurul aspect diferit in cazul metaforei navetei spatiale transformate in cuvant, este faptul ca sentimentul si emotia va ramane permanent alaturi de cuvant si nu se desprinde, precum cele doua rachete auxiliare o fac.

Noi oamenii suntem receptori si emitori la nivel vibrational, functionam precum statii de emisie-receptie, oferind si primind unde electromagnetice. Si astfel, stiind acest lucru, este foarte important sa intelegem ca a da putere unui cuvant inseamna a-i oferi acele sentimente pline de forta pozitiva. Cea mai pozitiva stare pe care o poti accesa este Iubirea. Pune iubire in ceea ce spui si vezi ce putere va avea cuvantul tau. Cel care te va asculta iti va spune ca "l-ai atins in interior". Da, normal ca l-ai atins, doar naveta cosmica a ajuns in spatiul etern al sufletului sau.

Revenind la inceputul materialui, pe care iti multumesc ca l-ai parcurs pana la capat, explicatia faptului ca Maestrul Dan Puric reuseste sa ajunga la sufletele noastre este ca fiecare cuvant al sau este incarcat de dragoste, este incarcat de Iubire, pentru noi cei din public. Atunci cand el se exprima, buzele sale nu rostesc cuvinte care sa ajunga la urechile noastre, ci spiritul sau se deschide si astfel, nectarul inimii sale parcurge drumul nemarginirii si isi face loc in interiorul nostru.

Sa-l urmarim pe artistul cuvintelor vorbind "Despre Iubire"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu