marți, 10 septembrie 2013

Surse de citate


Una din metodele cele mai raspandite pentru vorbitorii in public este sa aduca in sprijinul afirmatiilor lor, diverse citate, care sa le sustina mesajul. Aduce credibilitate sa soliciti ajutorul unor personalitati de marca, precum Einstein, Iorga sau chiar Eminescu. De asemenea, atunci cand abordezi o tema de actualitate este important sa aduci in discutie exact cuvintele unei personalitati politice sau mediatice, ferindu-te de interpretari personale in prima instanta. 
Dale Carnegie ne sfatuieste in cartea sa "Cum sa Vorbim in Public", sa avem fiecare dintre noi sursa proprie de putere. Din acest motiv este foarte important sa avem surse de inspiratie in legatura cu citatele pe care le folosim in prezentarile noastre.

Din periplul personal pe calea vibrationala a internetului am descoperit foarte multe locatii din care te poti inspira ca si public speaker, locatii pe care vi le prezint in cele ce urmeaza:

Interesant la acest site este faptul ca au adunat un numar de 11.000 de likeuri pe Facebook, si au un sistem de votare a citatului preferat. De altfel, poti sa iti faci tu propriul carnetel de citate preferate, acesta regasindu-se dupa dorinta si pentru alti vizitatori. In plus, poti sa trimiti propriul tau citat, in sectiunea Trimite un Citat si poti sa gasesti si citate in imagini.


Un site care exceleaza prin munca depusa de catre cei care il administreaza. Poti sa observi dupa felul in care sunt realizate imaginile citatelor respective. Eu personal sunt un mare fan al prezentarilor vizuale si din acest motiv apreciez stilul si eleganta adaugarii de text in imagini. De fiecare data cand apare o postare a celor de la Cuvinte Celebre, imi este atrasa atentia prin stilul propriu si personal. Chiar si pe Facebook stau foarte bine cei de la Cuvinte Celebre, adunand 178.000 de like-uri.


Un lucru foarte important la acest proiect este felul in care poti sa gasesti ceea ce te intereseaza pe categorii, exceland la acest capitol. De altfel sunt mii de citate in acest site, avand nenumarate sectiuni de la subiecte citate, pana la index autori sau chiar citate amuzante. O sursa impresionanta, foarte utila pentru vorbitorii in public si nu numai. Un minus mare de tot este inexistenta unei pagini de fani, sau daca ea exista, ar fi indicat sa fie promovata si pe site.


"Cel mai mare site romanesc cu citate" te intampina la intrarea pe site. Nu stiu daca este chiar cel mai mare site, insa observ ca este un proiect foarte amplu, fiind mai multe portaluri care colaboreaza. Ce am observat pe acest site, este un lucru foarte util pentru cei care doresc sa afle putina istorie legata de zilele anului, in dreapta ecranului fiind o categorie care infatiseaza ce a avut loc in istorie in data de 10 septembrie (spre exemplu). Foarte bine aranjat acest portal, putin cam plin, insa foarte stufos, cu foarte multe sectiuni si categorii din care sa iti tot alegi citatul dorit. De asemenea, ai posibilitatea sa cauti citatul dorit. Un lucru in minus insa, este numarul de fani de pe pagina de Facebook, le recomand sa lucreze putin la acest aspect, deoarece cu cat esti mai bine vazut in Social Media cu atat ai mai multa raspandire.

Un blog pe care l-am gasit despre citate. Ce am observat este numarul de postari pe care administratorul blogului le-a facut, adaugand aproape in fiecare zi minim un citat / postare. Poti gasi citate surprinzatoare, printre acestea numarandu-se chiar si Pavarotti - "Pana astazi te-am iubit, incepand de astazi te voi adora..." Un alt lucru e apreciat este faptul ca poti gasi si cate o poza a personalitatii care a lansat citatul. Se vede ca este un blog facut din pasiune si cu pasiune, felicitari celui care l-a lansat si sa continue munca inceputa. Ii recomand sa puna etichete si sa imparta pe categorii, ca sa poti gasi mai usor citatele intre ele.

Un site diferit prin esenta lui. Status bun, nu este un site care sa aiba citate, ci este un site care are statusuri, realizate de oricine. Impresioneaza prin numarul de categorii si prin cele 40000 de like-uri pe care le au pe pagina de Facebook. Poti sa gasesti foarte multe statusuri interesante, din toate cele cateva mii de statusuri din cadrul portalului. De asemenea, poate doresti sa citesti in limba engleza sau poate chiar in rusa.


Un portal foarte linstitor, si datorita temei de fundal aleasa si a sunetelor din natura foarte bine alese, care te intampina de la primul click. Ce am observat pe acest site este multitudinea de autori pe care ii poti gasi aici, bine structurati pe categorii si pe litere, cunoscuti sau mai putin cunoscuti. Ce mai poti gasi sunt evenimentele zilei de azi, in care poti sa afli despre un autor sau personalitate a istoriei care s-a nascut sau care a facut ceva important in trecut. 
Un portal motivational in adevaratul sens al cuvantului, prin prisma citatelor alese, dar si a modului in care sunt puse in pagina. Efectul vizual este foarte important pentru a retine mai usor informatia prezentata iar modul in care cei de la citate motivationale o prezinta este foarte util pentru cei care ii urmaresc. Apreciez eleganta si stilul in care imaginile sunt alese in corelatie cu textul, imaginile fiind de impact si in concordanta perfecta cu cuvintele prezentate. Felicitari celor de la citate motivationale. Chiar si pe Facebook stau destul de bine, avand 5000 de aprecieri. De altfel poti gasi chiar si filmulete motivationale printre care insusi Jim Rohn sau atat de cunoscuta saga People are Awesome. Un minus insa, este legat de sectiunile siteului, fiind destul de greu sa cauti ce ai nevoie, avand la dispozitie doar etichetele din stanga imaginii.

9. Dicton
Un portal plin de citate care mai de care si autori diferiti. La prima vedere se distinge prin logo-ul stilat si elegant al site-ului. Multe categorii, multe citate, poti gasi usor ceea ce cauti, simplu si aerisit fiind cuvintele de ordine. Ar fi utila o promovare mai buna in Social Media, crescand astfel numarul de like-uri de pe pagina de Facebook si conturi pe toate platformele gen twitter, linkedin promovate pe site. Foarte interesanta este posibilitatea de a vizita alte doua siteuri de profil: Proverbe.ro si Cugetari.roUn site foarte interesant, legat de motivatie si succes. Cunosc personal pe cei care se afla in spatele proiectului si ii recomand cu multa caldura, datorita deschiderii si entuziasmului cu care muncesc la acest proiect si la orice proiect in general. Sunt tineri manati de o viziune de a face o lume mai buna, incepand cu lumea proprie. Am pus si aceasta sursa, deoarece pe pagina de Facebook veti gasi nenumarate citate vizuale foarte bine realizate. De altfel chiar si cele 6000 de like-uri aduc un plus acestui proiect, pe Facebook fiind foarte usor de gasit.

Ar mai fi si alte surse de citate pe care le putem mentiona, poate intr-un articol viitor voi largi baza de portaluri de unde te poti inspira in prezentarile, discursurile, articolele tale. Poate ca vor aparea alte locatii mai cuprinzatoare si mai frumoase. Este loc pentru oricine in lumea virtuala.
Iti multumesc ca ai parcurs pana la final. 
Poti citi Blogul Vorbitorului in Public si pe pagina de Facebook.
Cu stima,
Vorbitorul in Public.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu